Kozmetik Dermatoloji Botoks
Botoks
Kozmetik Dermatoloji Botoks
Kozmetik Dermatoloji
Kozmetik Dermatoloji Botoks

Botoks Nedir?

Kozmetik Dermatoloji Botoks

Botulinum toksin (Botoks), kasların kasılmasını sağlayan sinir uyarılarını bloke ederek, kasları geçici olarak gevşeten bir toksindir.

Botoks Nerelerde Kullanılır?

Botoks'un en yaygın kullanım alanı, yüzde mimik kırışıklıklarına bağlı yaşlanmanın geciktirilmesidir. Özellikle yüzün üst kısmında, alın ve göz çevresindeki mimik kaslarına uygulanan Botoks , bu alandaki kırışıklıkları büyük ölçüde giderir. Öte yandan, Botoks uygulamasının esas amacı kırışıklıkların oluşmasını önlemektir. Düzenli olarak 4-6 ayda bir Botoks yapılan bireylerde yaşlanma ertelenmektedir. Bu nedenle, Botoks , özellikle yüzün üst kısmında mimik hareketleri belirgin olan bireylere, erken dönemde ve derin kırışıklıklar henüz oluşmadan önce uygulanmalıdır.

Botoks , diş sıkma ve gıcırdatma tedavisinde kullanılmaktadır. Çoğunlukla strese bağlı olarak çene (massetter) kaslarının aşırı kasılmasıyla oluşan bu sorunda, Botoks ile kaslar geçici olarak gevşetilir. Uzun süre dişlerini sıkan kişilerde masseter kasındaki büyüme, yüz ovalinin bozulmasına ve “kare yüz” görünümüne neden olur. Botoks ile yüz ovalinin daha estetik bir görünüme kavuşması sağlanabilir.

Botoks , deri içine uygulandığında sempatik sinirlere etki ederek terlemeyi azaltmaktadır. Bu özelliği nedeniyle Botoks , bölgesel aşırı terleme (hiperhidroz) tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Botoks uygulanan koltuk altı, el avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerde ortalama 8-10 ay süreyle aşırı terleme önlenebilir.

Botoks , kozmetik amaçlı kullanımı dışında, göz kapağı spazmları, mesane bozuklukları ve migren tedavisinde de uygulanmaktadır.

Kozmetik Dermatoloji Botoks

Botoks Nasıl Uygulanır?

Yüzün özellikle üst kısımlarındaki kırışıklıkların azaltılması için, alın ve göz çevresindeki mimik kaslarının içine uygun ve küçük dozlarda enjekte edilerek uygulanır. Aşırı terleme tedavisinde ise koltuk altı, el avuç içi ayak tabanı gibi bölgelerde, deri içine Botoks enjeksiyonu yapılır.

Botoks Etkisi Kaç Günde Görülür?

Botoks Etkisi ortalama 3 günde başlar; 10 günde tam olarak ortaya çıkar.

Botoks Enjeksiyonu Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir??

Botoks enjeksiyondan sonra 2-4 saat süreyle dik pozisyonda durulmalıdır. Botoks uygulanan bölgelere 24 saat boyunca masaj yapılmaması gerekir. Ayrıca, Botoks yapılan gün içinde aşırı sıcak banyo ve ağır egzersizden kaçınılmalıdır.

Botoks Uygulamasının Riskleri Nelerdir?

Botoks bir toksin olmasına rağmen allerji riski çok düşüktür. Uygun ve steril şartlarda yapıldığında enjeksiyona bağlı enfeksiyon riski çok azdır.

Yüzde uygulanan Botoks'a bağlı en sık görülen komplikasyonlar asimetri ve göz kapağı ya da kaş düşüklüğüdür. Toksinin etki süresiyle sınırlı ve geçici olan bu komplikasyonların önlenmesi için Botox, doğru teknikle tecrübeli hekimlerce uygulanmalıdır. Göz kapağı düşüklüğü, bazı göz damlaları kullanılarak kısa sürede düzeltilebilir. Terleme tedavisi için yapılan Botox’a bağlı, nadiren geçici kas güçsüzlüğü gelişebilir.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Medicana Ataşehir

Adres: Küçükbakkalköy, Vedat Günyol Cad. No:24, 34750 Ataşehir İstanbul Telefon:
0216 970 34 34
Çağrı Merkezi:
0850 460 6334