Bebeklerde Doğum Lekeleri
Bebekler ciltlerinde pek çok farklı doğum lekesiyle doğabilir. En sık görülen doğum lekeleri arasında doğuştan benler, Café-au-lait lekeleri, moğol lekesi ve hemanjiomlar yer alır. Bir doğum lekesinin doğru bir şekilde teşhisi, takibi ve gerekiyorsa uygun şekilde tedavisi için dermatoloji uzmanına danışılması gerekir.
Bebeklerde Pişik
Bebeklerde pişik, annelerin en sık karşılaştığı cilt sorunudur. Pişik, çoğu kez bebeğin “bez bölgesi” olan kalça, kasıklar, uylukların üst kısmı ve genital bölgesinde kızarık lekeler şeklinde görülür. Nadiren koltukaltı, boyun ve diğer kıvrım yerlerinde pişik oluşabilir. Pişik oluşumunun çoğu kez nedeni hassas bebek cildinin uzun süre kapalı ve havasız kalıp, ter, idrar, dışkı ile teması sonucunda tahriş olmasıdır.
Çocuklarda Alerji ve Ekzema
Çocuklarda alerji kendini sık hapşırma, deri döküntüleri, kurdeşen veya bağırsak problemleri şeklinde gösterebilir. Her çocukta alerji gelişebilir, ancak alerji öyküsü olan ailelerin çocuklarında ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir. Çocukluk çağı alerjilerinin erken belirlenmesi, çocuğunuzun yaşam kalitesini arttıracaktır.
Çocuklarda Deri Enfeksiyonları
Viral enfeksiyonlar
Çocuklarda en sık görülen viral deri enfeksiyonları arasında siğiller, molluskum kontagiozum ve el- ayak-ağız hastalığı yer alır.
Siğil
Human papilloma virüs (HPV) ile oluşan bulaşıcı bir deri enfeksiyonudur. En sık eller ve ayak tabanları olmak üzere vücudun her yerinde oluşabilir.
El, ayak ve ağız hastalığı
Coxackie virüsün neden olduğu, sıklıkla çocukluk çağında görülen döküntülü bir deri hastalığıdır.
Konak (İnfantil Seboreik Dermatit)
Pek çok Yenidoğan bebek, hayatın ilk aylarında saçlı deride “konak” sorunu yaşar. Konak, saçlı deride sarı, yağlı, kalın ve yapışık kabuklanma şeklinde görülür. İnfantil seboreik dermatit olarak da bilinen bu soruna, bazen yüz ve özellikle kıvrım yerlerinde kızarıklıklar da eşlik edebilir.